Pasen Duitsland

PASEN DUITSLAND

Vier Pasen in Duitsland en boek een hotel of verblijf op een vakantiepark. We hebben weer leuke deals verzameld waaruit u kan kiezen. Op deze pagina van Paasarrangementen treft u naast hotels en vakantieparken met specifieke arrangementen tijdens Pasen aan maar ook accommodaties die u een leuk verblijf willen aanbieden tijdens de Paasperiode in Duitsland.

Pasen in Duitsland; net als in Nederland, vieren de Duitsers twee dagen lang Pasen: eerste paasdag en tweede paasdag. Daarnaast is ook Goede Vrijdag in Duitsland een officiële feestdag wat bij ons helaas niet het geval is. Pasen in eigenlijk een Christelijke feestdag maar  in Duitsland wordt Pasen meer gevierd dan in Nederland.

Er is duidelijk meer versiering en er zijn natuurlijk ook paaseieren net als bij ons maar in Duitsland worden er ook cadeaus gegevens met Pasen. Het lijkt eigenlijk ook een beetje op kerst. Hou zeker ook de winkel openingstijden in de gaten indien u van plan bent om te gaan shoppen.

Wel zijn er, net als met Kerst, Paasmarkten in Duitsland. In de weekenden voor Pasen worden er vele Paasmarkten georganiseerd . Zoals bij elk feest houden de Duitsers met Pasen hun tradities & gebruiken in ere. Zij beschilderen bijvoorbeeld eieren en eten paashazen.

Bij elk paasfeest horen bontgekleurde paaseieren. Het ei is in Duitsland een van de belangrijkste paassymbolen. Op deze markten kan je van alles vinden, Paaseieren en andere lekkernijen, ambachtelijk gemaakte kunstwerkjes, paasbloemen, … Ook aan de kinderen is gedacht want zij kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken. Cochem aan de Moezel is wel de oudste en bekendste Paasmarkt.Er is paasmarkt op de Endertplatz en Carlfritz-Nicolay-Platz.

Ook het Paasvuur is een van dé Duitse Paastradities. Vroeger verzamelde iedereen oud hout en werd er in iedere wijk een paasvuur gestookt. Tegenwoordig gaat het er in de grote steden veel georganiseerder aan toe. Een gezellige activiteit die de mensen bij elkaar brengt. Er wordt gedronken en gelachen en dus gezelligheid en daar houden de Nederlanders wel van.

In Duitsland heet Pasen Ostern en hier zit ook een Duits verhaal aan vast. Het zou komen van de Germaanse vruchtbaarheidsgodin Ostara, ook wel Eastra of Eostre genoemd. Over deze Ostara doen verschillende verhalen de ronde. De haas, een vogel en een kip spelen hier een rol in en vandaar in ieder geval deze symbolen van Pasen. Wat er ook van waar is, haar naam leeft voort in het Duits en Engels (Eastern).

Nu even genoeg over de achtergrond van Pasen in Duitsland en laten we ons concentreren op het Paasweekend en/of Paasvakantie. Bezoek de steden of ga genieten van de prachtige natuur in Duitsland, Er zijn natuurlijk voldoende bossen waar u heerlijk kan wandelen. En natuurlijk kun je tijdens Pasen uitgebreid met elkaar bijpraten, tijdens een heerlijk paasdiner of Paasbrunch. Geniet dit jaar extra van Pasen en boek een midweek of weekend weg in Duitsland met Pasen.

Bekijk bij ons de beste deals bij de verschillende accommodaties. Verblijven we dit jaar in een hotel of huren we een vakantiehuisje op een vakantiepark in Duitsland? Vaak worden vakantiehuisjes verhuurd aan gezinnen met kinderen of families terwijl een hotel weer meer populair is bij stelletjes, jong en oud. De paasarrangementen bij hotels zien er vaak iets completer uit dan op de vakantieparken maar dat komt ook vaak door de locatie en omstandigheden maar daarom niet minder gezellig.

Op de pagina van deze website hebben wij getracht om een overzicht te maken van de verschillende mogelijkheden en aanbiedingen voor een leuke midweek of weekend met Pasen in Duitsland. Selecteer uw favoriete deal en reserveer uw verblijf eens via het Arrangementenweb. Via de boekingsmodule van de aanbieder kunt u reserveren bij de accommodatie van uw wens. U kunt ons ook mailen indien u hulp nodig heeft bij het bepalen van uw uiteindelijke keuze. In goed overleg vinden wij zeker een passende oplossing die aansluiten bij uw wensen en budget.

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente aanbiedingen van de verschillende hotels en vakantieparken met Pasen? Schrijft u zich dan vooral in op de nieuwsbrief van Arrangementenweb en ontvang elke maand leuke aanbiedingen. Alleen tijdens de decembermaand sturen wij meerdere keren een leuke nieuwsbrief met aanbiedingen op het gebied van kerst en oud en nieuw arrangementen.

Paasarrangementen is één van de feestelijke websites van het Arrangementenweb en ook na kerstarrangementen en oud en nieuw arrangementen een van de klassiekers in ons bestaan. Specifieke websites geven de bezoekers direct de informatie waarnaar men op zoek is. Hotels, vakantieparken en andere accommodaties doen tijdens deze dagen hun best om het u extra naar de zin te maken. Zij decoreren hun accommodatie vaak in een feestelijke stemming, er wordt extra lekker eten klaar gemaakt voor het diner, vaak met traditionele gerechten en het Paasontbijt of de Paasbrunch is extra feestelijk.

Maak gebruik van onze aanbiedingen om weg te zijn met Pasen in Duitsland en beleef de omgeving en geniet van elkaar tijdens een midweek of weekendje vrijaf, weg van alle hectiek. We wensen jullie een vrolijk Pasen en een fijn verblijf toe.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Scroll naar boven